Dragi colegi, prieteni ai epilepsiei, parteneri

 
Va invitam la a XXVIII-a Conferinta a Societății Române Impotriva Epilepsiei (SRIE) intre 4 si 7 Noiembrie 2020, pentru prima data in mediu virtual!
Intra pe https://conferinta-srie.ro si inregistreaza-te. 
Si tot pentru prima data accesul la conferinta va fi gratuit pentru membrii SRIE
Anul 2020 marcheaza un moment de schimbare majora in vietile noastre datorita precautiunilor si limitarilor de miscare impuse de infectia cu virus SARS-CoV-2.  Acesta este motivul pentru care SRIE a initiat o intalnire on-line.
Vrem sa fim impreuna si anul acesta chiar daca distantati!
Ca in fiecare an, alaturi de noi se afla partenerii nostri:
    • Societatea de Neurologie din Romania
    • Societarea Romana de Neurologie Pediatrica
    • Asociația Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România
    • Centrul de Expertiza de Boli Rare Obregia, membru al retelei Europene de Centre de Referinta pentru epilepsii rare si dificil de tratat, EpiCARE.
Cum se va desfasura conferinta anul acesta?
              Vor exista sesiuni preinregistrate care vor fi urmate de intrebari ale audientei si raspunsuri ale autorilor lucrarilor, dar si sesiuni interactive, atat direct, cat si prin instrumente de televoting. Nu lipsesc sesiuni life, si paneluri de discutii pe baza intrebarilor dumneavoastra.
               Conferinta va debuta cu o zi dedicata asistentelor medicale (4 noiembrie), dar si studentilor si rezidentilor, incluzand informatii de curs de baza EEG – teoretic si practic prin exemple video si informatii privind conditiile de viata in epilepsie, tratamentul antiepileptic. Cursul va acoperi o parte din curriculum pentru asistent EEG si asistent epileptologie dezvoltate de SRIE si va furniza certificate de participare care servesc pentru examenul de asistent EEG si asistent epileptologie sub egida SRIE.
                Zilele de 5 si 6 noiembrie sut dedicate noutatilor in epilepsie acoperind subiecte legate de genetica epilepsiei, diagnosticul imagistic, epilepsiile rare, rezistente si dificil de tratat, chirurgia epilepsiei, etc. Tinerii vor putea sa isi prezinte lucrarile in sesiuni orale de postere.
                Cele mai bune lucrari vor fi premiate!
               7 noiembrie, ultima zi a conferintei prezinta controverse si actualitati in epilepsie. Carnetul de conducere, telemedicina, canabisul medicinal si Infectia SARS-CoV-2 vor fi discutate life  si asteapta intrebarile dumneavoastra.
   
            OASPETII NOSTRI
   
            Anul acesta ne onoreaza cu prezenta vorbitori renumiti ai epileptoloiei mondiale: Helen Cross, viitoarea presedinta aleasa a ILAE, Ingrid Scheffer, al carei nume se asociaza cu descoperirea primei gene in epilepsie, precum si Kees Braun, implicat in imbunatatirea standardelor neuroimagistice in epilepsie, Joannes Lemke (cercetator in domeniul geneticii epilepsiei), Lorella Minotti, Luca de palma (ambii implicati I chirgia epilepsiei), Tally Sagie, neuropediatru implicat in medica fetala si perinatala, Monika Eiserman, Neurofiziolog de renume.
                Multumim tuturor pentru implicare, pentru lucrarile orale si pentru posterele elaborate si prezentate!
                SRIE urmareste educatia medicilor neurologi si neurologi pediatri, a asistentilor medicali in aria epileptologiei si electroencefalografiei, scaderea stigmei si asigurarea unei vieti normale a pacientilor cu epilepsie, asigurarea tranzitiei la viata de adult, precum si actiuni de constientizare a epilepsiei in populatie.
     
SAM–RO (Sectiunea Asistentilor Medicali ai SRIE) si YES-RO (Sectunea tinerilorepileptologi ai SRIE) va invita in randurile lor!
             
 Alaturati-va noua ca membru SRIE! Implicati-va in educatie si cercetare in epilepsie!
Ca membru SRIE sunteti automat si membru ILAE si beneficiati de toate avantajele de membership. Orice membru SRIE  are acces online gratuit la revista educationala cu filme Epileptic Disorders!
Faceti un pas in fata si afirmati-va intentiile de a participa la conducerea societatii sau la diverse grupuri de lucru, sau sa veniti cu propuneri pentru diverse proiecte in domeniul epileptologiei.
Asocierea cu organizatiile de pacienti este cheia pentru ca impreuna sa putem gasi cele mai bune solutii de abordare si rezolvare a problemelor sociale si de ingrijire.
Speram că prin participarea Dumneavoastră vom reuși să facem și din acest eveniment un succes.
Aceasta Conferinta are deja o traditie pe care dorim sa o continuam!